fbpx

De Hagelandse 101 editie 2022 start opnieuw met 1201 deelnemers

Organisatoren Jo Langela en Tony Coussens kijken uit naar het eerste weekend van september, want dan vindt de tweede editie van de Hagelandse 101 plaats.
 
Coussens: we hebben een paar kleine veranderingen doorgevoerd aan het parcours  – te ontdekken op onze website!
Wat helemaal nieuw is : de start en aankomstplaats – we blijven in Leuven maar schuiven van de Stelplaats naar de Vaartkom (Jachthaven) een paar honderd meter verder.
Vandaar gaat het over de Kolonel Begaultlaan die wordt afgesloten voor onze wandelaars , en via het Jaagpad naar Wijgmaal brug.
Net zoals verleden jaar heb je 24 uur om de volledige afstand van 101 km af te leggen.
Het verste punt blijft de basiliek in Scherpenheuvel , waar Pastoor Luc Van Hilst ook dit jaar 1201 kaarsjes zal branden , ééntje voor elke wandelaar.
 
We verwelkomen ook onze nieuwe sponsors zegt Langela : Ritchie Limonade , Groep Pashuysen , Yungo , Landmarx en Hendrickx – Gedimat.
Het is erg motiverend voor ons dat dergelijke bedrijven geloven in onze vzw!
Zij vervolledigen het lijstje met klinkende namen : Inbev , A.S. Adventure , Wandelsport Vlaanderen , Route You en de Provincie Vlaams Brabant.
Radio 2 zendt trouwens live uit vanop de startlocatie!
 
Met de opbrengsten van deze editie worden de volgende goede doelen gesteund:
  • Buurthuis (Beverbeekhuis in Diest) met 1 euro maaltijden
  • lokaal dierenasiel
  • Heide Atelier : steunt kinderen met een aangeboren hersenafwijking
  • De Lift education : IT school voor jongeren met ASS
 
Er zijn nog maximaal 50 tickets te koop voor de Hagelandse 101 – je kan inschrijven tot 1 augustus – dus snel zijn is de boodschap!
 
Je kan ook een jongere ( leeftijd 10-16 jaar ) inschrijven voor de Hagelandse 10+1 als je zelf de 101 stapt – deze jongere vergezelt je dan tijdens de laatste 11 km : een aanrader!
 
Inschrijven doe je via Hagelandse101.be/inschrijven – prijs is 55 euro all-in voor de 101 km, en 10 euro voor de 10+1 km.
 
Wandel je niet mee: kom dan uit uw kot, en kom supporteren – op het parcours of op de start en aankomstplaats in Leuven (Vaartkom / Jachthaven).
De Jachthaven ( start en aankomst ) wordt omgetoverd tot een eventsite , met een lange toog , foodtrucks en vooral héél veel sfeer!
 
Op het parcours blijven de volgende brasserieën open tijdens de nacht , dus de supporters kunnen hier hun stembanden smeren!
Torenhove (Rotselaar) – Moedermeule (Gelrode) – Spellehut (Testelt).
Zowel de wandelaars als de thuisblijvers kunnen gebruik maken van de nieuwe Hagelandse 101 app – ontwikkelt door De Lift education – mét tracking zodat het thuisfront op de hoogte blijft van je locatie en vooruitgang!
Facebook
Twitter
LinkedIn