fbpx

Historiek

Ontstaan van de Hagelandse

Historiek Hagelandse 101

2020 : het ontstaan

Soms heeft een mens een goed idee – een idee waarvan je denkt: dit zou wel eens kunnen werken!
In de meeste gevallen doe je niets met zo’n idee – het blijft een hersenspinsel – zonder concrete gevolgen.
De Hagelandse 101 is zo’n idee – maar hoe meer we er over nadachten, hoe sterker het concept bleek te zijn – en daar ligt meteen de oorsprong van ons verhaal!
Omdat we zelf in het mooie Hageland wonen en een passie hebben voor de wandelsport was één plus één snel twee!
De oprichting van de vzw Hagelandse 101 was een feit – onze ervaring met langeafstandswandelingen en organisatorisch gezond verstand een meerwaarde! De uitdaging is groot: er komt heel wat kijken bij de organisatie van een dergelijk event!
Bovendien wilden we ook de jeugd niet vergeten – vandaar dat we de Hagelandse 10+1 hebben geïntegreerd in het verhaal. Schrijf je je in voor de Hagelandse 101 dan is er de mogelijkheid om een jongere tussen 10 en 16 jaar in te schrijven. Deze wacht op jou op exact 90km zodat je samen de laatste 11km kan wandelen. Deze jeugdige wandelaar krijgt ook een aangepaste bevoorrading op 95 km en wordt bij de finish beloond met een medaille en oorkonde! Een mooie initiatie in de wandelsport én een extra motivatie om de tocht uit te wandelen.
We zijn er klaar voor – en hopelijk u ook!

2021 : de eerste editie

Spannende dag : we openden de inschrijvingen voor de eerste editie van de Hagelandse 101 op 14 mei 2021 – het concept slaat meteen aan , en drie weken nadien zijn alle 1201 tickets de deur uit …
Fier als een gieter zijn we – maar ook nerveus – want nu is het voor echt – we moeten bewijzen dat onze prille vzw dit organisatorisch en logistiek aankan !
Ondanks een goed plan op papier liepen er concreet tijdens de eerste editie een aantal dingen niet zoals we wilden – de bevoorrading was het belangrijkste werkpunt !
Onze oproep aan de deelnemers om achteraf hun ervaringen met ons te delen werd massaal opgevolgd – aan ons om deze feedback ter harte te nemen ifv de volgende editie.
Wat beter kon – zal beter zijn: dat was ons motto!

2022 : de tweede editie

Opnieuw een uitverkochte editie: nieuw was de start en aankomstlocatie: we gingen van de Stelplaats naar de Vaartkom!
Heel veel geleerd van de eerste editie – dankzij de feedback van onze wandelaars – nu de theorie toepassen in de praktijk.
Wat beter kon – was ook beter – de tweede editie van de Hagelandse 101 was een groot succes!
Opvallend was de sfeer tijdens het hele event: warm – solidair – vriendschappelijk – hartverwarmend!
Kijk maar eens naar de foto’s en de aftermovie – een mens wordt er zowaar stil van.

2023: de derde editie

Meer dan 2000 wandelaars namen deel aan deze editie – er waren een aantal nieuwigheden :
– het vernieuwde parcours (getekend door collega Tony) was uitdagender, pittiger, zwaarder – maar de schoonheid ervan valt amper te overtreffen!
– de introductie van de 54+1 was een groot succes – dus vanaf nu een vaste waarde!
– de 101 ging voor de eerste keer door de stad Leuven – ook hier werd unaniem positief op gereageerd, dus : een blijver !
We hebben als organisatie weer heel wat geleerd van deze editie – maar we kijken erg trots terug op een erg geslaagde Hagelandse editie 2023 !